1500x200-towidth-90-header_knikarmschermen.4
knikarmscherm_2
knikarmscherm_3

De oplossing voor elk terras!
Voor optimaal gemak en zonbescherming in de tuin of op een terras biedt een functionele knikarm uitkomst. Knikarmschermen zorgen voor een vrije doorloop op bijvoorbeeld terras, veranda, balkon of boven openslaande deuren.

Knikarmschermen zijn bij intensief gebruik tevens in staat om een woning te beschermen tegen oververhitting door invallend zonlicht. Hierdoor blijft een aangenaam binnenklimaat behouden. Het zonneschermdoek kan met behulp van de armen uitgevouwen worden om zodoende optimale bescherming te bieden. Bij het intrekken van het zonneschermdoek worden de armen weer onder de zonwering opgevouwen. Het doek kan worden opgerold in een open systeem, semi-cassette of cassette. Moderne knikarmschermen van tegenwoordig beschikken doorgaans over een volledig gesloten cassettesysteem voor een mooie uitstraling. 

Techniek van knikarmschermen
Knikarmschermen zijn onder te verdelen in:

  • Open kast
  • Semi-cassette - Gedeeltelijk gesloten systeem
  • Cassette - Volledig gesloten systeem

Een casette knikarmscherm zorgt voor de meest optimale bescherming van het zonneschermdoek. De behuizing is altijd gemaakt van een hoogwaardig aluminium, waardoor de knikarmschermen uitermate sterk en duurzaam zijn. Over het algemeen is een knikarmscherm zowel aan de wand als het plafond te bevestigen. Alle overige materialen, zoals moeren en bouten zijn tevens van roestvast staal. Het zonneschermdoek van een knikarmscherm is gemaakt van acryl of polyester. Het doek kan bestaan uit 1 geheel of aan banen, afhankelijk van de doekkeuze.

Bediening

Knikarmschermen zijn te leveren met de onderstaande bedieningsvormen:

  • Handmatig met een slinger buiten
  • Elektrisch met een draaischakelaar
  • Elektrisch afstand bediend met een handzender
  • Elektrisch afstand bediend d.m.v. appbediening vanaf smartphone of tablet

Indien gewenst kan de elektrische uitvoering ook uitgebreid worden met een zonsensor die bij een ingestelde zonwaarde het scherm zelf uit stuurt.

En een windsensor die bij plotseling opkomende of harde wind het scherm weer zal laten opsturen.

 

Foto's

 

Offerte aanvragen

Please type your full name.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid email address.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer